Ozoniranje automobila trenutno je jedna od najefikasnijih i najjednostavnijih metoda čišćenja unutrašnjosti vozila. Potpuno dezinficira, pomaže da se riješite svih mikroba i bakterija, kao i alergena, plijesni, loših mirisa i prašine, koji su ljudskom oku često nevidljivi.

Ozon je veoma efikasno dezinfekcijsko sredstvo koje istovremeno nije štetno za ljudski organizam.

Tretman ozonom je metoda čišćenja vozila koja se posebno preporučuje alergičarima. Uklanja svu pelud, grinje i mikrobe koji mogu izazvati alergijsku reakciju ili napad astme.

Ozoniranje automobila treba trajati od 15 do 30 minuta (prekomjerni ozon može dovesti do promjene boje presvlake i plastike).

Nakon završetka postupka otvorite vrata i provjerite unutrašnjost. Već neko vrijeme (2-3 sata) možda ćete osjetiti miris ozona ali boravak u automobilu neće biti štetan.

U čitavoj fazi usluge niko nije unutar automobila. Mehaničar poštuje sva higijenska i sigurnosna pravila.

Šta je ozoniranje i kako usluga izgleda?

Ozon je molekula kisika sa tri atoma koji oslobađa jedan od atoma tokom raspada. Neutralizuje druge hemijske spojeve oksidacijom. Kada u automobilu dovedemo visoku koncentraciju triatomskog kisika, počet će proces uništavanja bakterija, grinja i gljivica.

Ozoniranje je vrlo jednostavno izvesti, međutim zahtijeva pristup opremi kao što je ozonator (generator ozona). Zbog toga preporučujemo obavljanje ove usluge u profesionalnoj radionici pod nadzorom kvalificiranog mehaničara.

Osvežavanje kabine započinje stavljanjem uređaja unutar vozila. Zatim pokrenite ventilaciju i zatvorenu cirkulaciju zraka i uključite uređaj za ozonizaciju koji je spojen na napajanje. Trajanje ove usluge je od 15 do 30 minuta.


Kontaminiran klima uređaj automobila uzrokuje alergijske reakcije, iritacije oka, pa čak i bakterijske infekcije, a pogotovo kod osoba koje pate od alergija. Najpopularnija metoda dezinfekcije klima uređaja je ozoniranje. Ozon je gotovo 50 puta učinkovitiji od klora. Ozoniranje uklanja miris pljesni, truleži, duhanskog dima, benzina, maziva, mirisa iz osvježivača, kao i alergena koji se nalaze u peludu.


Kontaktirajte nas